Kırmızı Yonca Çini İznik Kolye Ucu

260,00 TL
Stoklarımıza yalnızca birkaç tane kaldı

Kırmızı Yonca Çini İznik Kolye Ucu,

Ürün özellikleri;

 
  • Tamamen el işçiliği

  • 800 -1000 derecede fırınlanmıştır

  • İznik çini sanatı sır altı tekniği ile üretilmiştir

  • Hediyelik kadife kutusu ile Aynı Gün kargoya verilir

  • Çini Taş; Boy:25mm(0,98inç), En:20mm(0,78inç)

  • Takı aparatı Boy:35mm(1,37inç), En: 30mm(1,18inç),  Aparatı Gümüş kaplamadır

  • Görseldeki zinciri ile elinize ulaşır

Desen Bilgisi; Yonca Motifi,

Yonca motifi, İznik çinilerinde popüler bir tasarım öğesidir. İnanç, umut ve hayırseverliğin üç teolojik erdemini temsil eder. Yonca, diğer kültürlerde de popüler bir tasarım öğesidir ve genellikle iyi şans ve refahla ilişkilendirilir.

İznik çinisinde yonca motifi hem dekoratif hem de sembolik, çekici ve dengeli bir tasarım oluşturur. Doğanın güzelliğini ve bolluğunu hatırlatan yonca motifi, evlerde ve kamusal alanlarda kullanılan çinilerde popüler bir seçimdir.

İnanç, umut ve hayırseverlik: Üç teolojik erdem.

Doğurganlık ve bereket: Yonca birçok kültürde doğurganlığın ve bolluğun simgesidir.

İyi şanslar ve refah: Yonca, birçok kültürde genellikle iyi şans ve refah ile ilişkilendirilir.

Yonca motifi hem dekoratif hem de sembolik olması nedeniyle İznik çinilerinde popüler bir tasarım öğesidir. Doğanın güzelliğini ve bolluğunu hatırlatır ve evlerde ve kamusal alanlarda kullanılan karolar için popüler bir seçimdir.

Özel Anlamlar

İznik çinilerindeki yonca motifinin özel anlamı, kullanıldığı bağlama göre değişebilir. Örneğin dini bir ortamda kullanılan yonca motifi, inanç, umut ve hayırseverlik sembolü olarak görülebilir. Ancak seküler bir ortamda kullanılan bir yonca motifi, bereket, bolluk veya iyi şans sembolü olarak görülebilir.

Yonca Motifinin Tarihi

Yonca motifinin uzun ve çeşitli bir geçmişi vardır. Tarih boyunca birçok farklı kültürde dekoratif ve sembolik bir unsur olarak kullanılmıştır. Yonca motifi ilk olarak 16. yüzyılda İznik çinilerinde kullanılmıştır. Hızla popüler bir tasarım öğesi haline geldi ve camiler, saraylar ve evler için çiniler de dahil olmak üzere çok çeşitli çinilerde kullanıldı.

18. yüzyılda İznik çinilerinde yonca motifinin kullanımı azalmıştır. Ancak, son yıllarda popülaritesinde bir canlanma görülmektedir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.